recenze

Uživatelské recenze z našeho eshopu cestaprirody.cz:

Vendula (28.06.2016)

Lávovku jsem vyzkoušela jako druhý způsob no poo metody (první byla žitná mouka, jablečný ocet a heřmánek), do které jsem šla hlavně kvůli dlouhodobému svědění hlavy již druhý den po mytí. Zkoušela jsem různé šampony, levné i drahé, vlasy jsem si vždy musela mýt po dvou dnech, protože se zamastily a byly zplihlé (+ jsem si rozdrbala celou hlavu) a došlo mi docela pozdě, že takhle nepříznivě reagují na tu pěnící složku každého šamponu…
Takže po asi 40 dnech detoxu, kdy se vlasy po mouce pořádně nevymývaly a vypadaly stále hůře, jsem zkusila tento zázrak a hned napoprvé byl krásný výsledek, vlasy sice jemně elektrizovaly, ale tři dny jsem je mohla nosit rozpuštěné, do culíku jsem je stáhla až čtvrtý den, mytí další den ráno- super! Člověk si samozřejmě musí zvyknout na úplně jinou strukturu vlasů, jsou jak prales, ale je to úžasný pocit. Dnes mám 61 dní nepoužívání šamponu, lávovku už jsem použila 4x (dělám si radši řidší blátíčko + olej od Saloos) a myslím, že za nějakou dobu se i to pH samo upraví- někdy cítím pnutí nebo lehké svědění, ale beru to jako daň za to, že jsem doteď používala šampon a pokožka se potřebuje srovnat- nejsem tak naivní, abych očekávala ihned vyřešení všeho.
Za mě tedy plný počet bodů, cítím, jak jsou vlasy pevnější a krásnější každým mytím a to, že si předtím musím tento zázrak smíchat, mi nepřekáží.

Monika Komárková (26.04.2016)

LÁVOVÁ ZEM? PARÁÁÁDA Tento produkt je moje první zkušenost s lávovou zemí a díky jednoduchosti a praktičnosti si myslím, že ani práškovou formu zkoušet nebudu. Teď k samotném u hodnocení. Mám jemné, plihnoucí vlasy se sklonem k pramínkování, téměř bez objemu. Z lávovky jsem zprvu měla strach, protože jsem se z recenzí bála špatného rozčesávání, zvlášť když nemohu použít kondicionér. Co se týče vůně. Pro někoho může být nepříjemná. Mě nevadí. Dle mého exotická, citrusová. Shodneme se ale, že je jiná, než jsme zvyklé u klasických přípravků.
K samotnému mytí. Nepění, takže množství je důležité vychytat a chce to cvik. Ihned jak jsem spláchla vlasy vodou, byly okamžitě jemné, pružné, jako bych měla kondicionér!!! Vlasy nechávám schnout přirozeně, takže jsem během schnutí sledovala vývoj. A musím říct, že je to BOŽÍÍÍÍÍ!!!!! Dokonalost sama! Vlasy voní, jsou jemné, pružné! Takové vzdušné a odlehčené! Lávové zemi zůstanu na nějakou dobu věrná to vím už teď! A to jsem po prvním mytí. Takže pokud váháte. Nešťastnice ze zplihlých a mastících se vlasů—-JDĚTE DO TOHO— Nebudete litovat!

Pavlína (25.05.2012)

Chci jen potvrdit, že hnědou lávovku používám velice nadšeně tři měsíce na mytí vlasů a jsem spokojená jako nikdy. Při prvním mytí jsem měla pocit, že se mě musí do druhého dne zmastit hlava, ale překvápko. Naopak. Nedám na nij dopustit.

Gaurí (07.04.2011)

Pořád jsem přemýšlela, co na té lávě všichni vidí. Tak jsem si ji koupila. Na pleť mi od začátku sedla výborně, a to trpím na periorální dermatitidu a „stařecké akné“. Ale i když si obličej po lávě lebedil, vlasy vypadaly katastrofálně. Mám „trčavé“ vlasy (když jsem měla ježka, stál mi i při pěti centimetrech výšky 🙂 tak jsem si myslela, že problém je v tom. Pak jsem ale lávě dala ještě šanci a zkusila ji víc naředit a nechat ji na vlasech kratší dobu… a ono to zafungovalo. Už chápu ta kvanta opěvných recenzí. Lávová zem je skvělá na obličej, na tělo, na vlasy a dokonce jsem ji zkoušela i místo gelu na holení nohou a byla opět báječná.

Helena Konečná (03.12.2009)

Pro mé jemné vlasy úplný poklad, nejlepší prostředek na mytí, co jsem kdy měla.

Mautycka (04.04.2013)

Lávovku mi dala vyzkoušet náááramně spokojená kamarádka. Viděla jsem výsledky na jejích vlasech, takže jsem se zkoušky nebála, ale až tak markantní rozdíl jsem nečekala. Návodu nemajíc, namíchala jsem něco přibližné o konzistenci běžného šamponu, řádně vmasírovala… Už během oplachování jsem cítila, jak jsou vlasy čisté, odlehčené a prsty jsem je bez obtíží pročesávala, ač jsem si šla mýt hlavu po ránu nečesaná. Po uschnutí se potvrdilo příjemné umytí, vlasy jsou lehké (takové ty nezkrotné odrostky až moc), ale dobře se upravují, a dokonce viditelně ztmavly. Včera jsem si vlasy znovu myla obyčejný šamponem a proti lávovce to byl pěkný humus! Takže už mám doma taky kilo a drahým šamponem budu tak leda vytírat podlahu 🙂

JanaŠ (19.03.2013)

Mám velmi jemné poškozené vlasy, které se velmi rychle mastí. Myju max obden, kdy už vypadám, jako bych si vlasy nemyla měsíc. Marně hledám něco, co by mi pomohlo, tak jsem se odhodlala ke koupi lávovky a když, tak pořádné balení 🙂 Nemůžu zatím napsat, jaký to má vliv na mycí interval, protože jsem si vlasy umyla poprvé dnes 🙂 ale jsem tak nadšená, že recenzi prostě napsat musím 🙂 Moje vlasy mají OBJEM!!! Není to nic závratného, ale nemám je nalepené na hlavě a to je u mě zázrak i s tužidlem! Jsou vzdušné. Krásně lesklé. Zdá se mi, že lávovka zvýraznila barvu vlasů. Za vše mluví to, že i manžel, který si nevšimne vůbec ničeho 🙂 mi vlasy sám pochválil a ptal se jestli je mám nahennované 😎 Naprosto nechápu, jak to myje 🙂 Nevěřila jsem tomu do poslední chvíle, než vlasy uschnuly. Ale ONO TO OPRAVDU MYJE! Zázrak! 🙂 Umíchala jsem si také spíše hnědou vodu, ale na efekt to nemělo žádný vliv. Přidala jsem 2 kapky regeneračního obličejového oleje Monet od Nobilisu a vlasy se pěkně lesknou a nepoletují. Problém s rozčesáváním nebyl, ale já mám speciální rozčesávací a uhlazovací kartáč, tak to je možná i tím. Zbytkem jsem si umyla obličej a taky super.

Lenka (01.06.2012)

Jsem opravdu nadšená, dala jsem na pozitivní recenze a vyplatilo se. Nikdy jsem neměla tolik vlasů a tak jemnou pleť 🙂 Je potřeba se opravdu s bahýnkem naučit pracovat a pak je to paráda.

Jetelka (05.09.2011)

S lávovkou jsem moc spokojená. Mám mastné vlasy s lupy a i když lupy neodstranila, což bych jí nepřikládala za chybné, protože ty se mohou dělat z mnoha důvodů, s mastnými vlasy si poradí náramně a páni ten objem mě taky dostal.

Markétka (05.08.2011)

Dnes mi lávovka přišla, tak jsem ji běžela hned vyzkoušet! Mám rychle se mastící vlasy, takže myju každý den, abych vůbec mohla mezi lidi… Bála jsem se, že dopadnu jako některé z kolegyň – neumyté vlasy, mastné u kořínků… Nenamíchala jsem husté bahno, ale úplně opačný extrém – takovou hnědou vodu (s kapkou jojobového oleje). Takže jsem lávu na hlavu spíše lila 😀 …ale! Výsledek se dostavil! Vlasy krásně umyté, objem perfektní! Problém jsem měla s rozčesáváním, protože mám dlouhé vlasy, ale to časem ještě nějak doladím. Za mě má lávovka zelenou! Jsem spokojená 🙂

Martina (02.07.2010)

Rassúl používám asi 3 měsíce, na vlasy mi teda moc nesedl (mám je už tak hrubé a pevné), ale na pleť je úžasný, přestala jsem používat krémy, protože mám po něm mnohem vláčnější pleť a zmizely mi i vrásky okolo očí. Také mi dost pomohl s akné a ekzémem na rukou. Miluju ho:)!!!

Hanka B. (04.04.2010)

Nadšená, nadšená… Už se bez ní neobejdu. Mám vlasy jemné a spíš suché, přesto je víc nevysušuje. Naopak vlasy zacelí a zpevní a dá jim lesk a objem. Pocit umytí je dokonalý, přestože s ní smývám i pěnové tužidlo. A konečně jsem se zbavila pocitu vysušené pokožky hlavy. Opravdu zajímavost. Poděkování paní Magdě 🙂

Marije 86

Lávová zem mi byla doporučena na moje problémy s akné a zároveň velmi suchou pokožkou. Moje vlasy se potřebovaly zbavit silikonů, a tak jsme se rozhodla to zkusit. Lávová zem mým vlasům perfektně posloužila. Je však dobré mít na paměti, že se lávová zem nedá kombinovat s kondicionéry. Musí se používat samotná. Po několika použitích byly mé vlasy suché, a tak jsme do lávy přimíchala trochu hroznového oleje a mandarinkový éterický olej, který přenádherně voní. V této kombinaci jsou výsledky perfektní na 100%. Navíc po několika týdnech, kdy jsme používala lávu i na mytí pleti a těla bylo moje akné i suchá šupinatá kůže úplně pryč. Opravdu doporučuji, i když je používání lávy trochu nezvyk.

Magali18

Lávová zem mi pomohla od rychle se mastících kořínků i od lupů, které se mi dělaly po předchozích pokusech zbavit se rychlého maštění. Použití není zrovna nejjednodušší, ale po pár pokusech přijdete na to jak namíchat ideální pastu, která se na vlasy snadno rozmasíruje. Lávu jsem vždy nechala na vlasech působit pár minut než jsme ji spláchla. Mycí interval se mi prodloužil o 1 den! Rozhodně si ji pořídím znovu.

Isthisit

Lávovou zem používám na mytí obličeje několikrát do týdne. Na každodenní použití mi přijde příliš exfoliační. Používám vždy ve sprše. Pleť je pak nádherně hebká a hladká. Zmenšily se mi póry. Co se týče vlasů, tak jim to dodalo perfektní objem, ale postupně začaly být suché. Teď používám zpět své oblíbené šampony od Logony.